CLYDE

This project in a 19th-century townhouse was completed over two stages. The first phase was to redesign the garden level to create a family-friendly living space.

Linking the old with the new, a bay window was added to the lower ground floor, creating a dining alcove and encouraging extra daylight into the kitchen. The side passage was roofed over to create a lobby with storage space and cloakroom. The same soft yellow brick was used on the walls of the extension and the floor of the side passage while detailing is in copper with grey steel doors.

The second phase involved redesigning the first-floor bedroom level to provide a new master bedroom suite.  An existing bedroom at the front of the house with views to a church was divided to create a dressing room and bathroom.

A new opening from the master bedroom is disguised behind wardrobe doors, creating a ‘Narnia’ wardrobe effect. The new opening allows views of the church from the bedroom and sunlight from the bedroom to the bathroom.

We also upgraded the children’s bathroom subdividing the existing bathroom to make a separate wet room shower with bath. The bright wet room area is finished in warm yellow tiles.

Info
Tags:

interior design, 19th century, extension, Narnia wardrobe, yellow tiles